fbpx

8 misvattingen bij voeding.

acht-misvattingen-over-voeding

1. Kokosvet is gezonder dan boter.
Kokosvet is geen geschikte vetstof voor dagelijks gebruik. Het bevat een hoog gehalte aan verzadigde vetten waarbij de VERzadigde vetten de VERkeerde vetten zijn.
Af en toe mag, maar anders blijft olijfolie (voor koude gerechten) de beste keuze. Voor warme gerechten gebruik je beter rijstolie.

2. Het is het beste om koolhydraten te vermijden.
Koekjes en frites hebben bijna geen voedingswaarde, maar bevatten wel veel kcal. Het is het beste om volkorenproducten niet uit uw dieet te schrappen. Wit brood en witte pasta en rijst hebben hun plaats in een bepaalde diëten (voor sporters).

3. Diepvriesgroenten zijn niet gezond.
De meeste diepvriesproducten bevatten voedingsstoffen, dus het zijn niet minder dan verse groenten. De tijd tussen het oogsten van het veld en het invriezen bij de producent is soms minder dan 4 uur, wat betekent dat alle vitamines minimaal worden blootgesteld de lucht en ze hun versheid kunnen behouden.

4.Fruitsap is gezond.
Zelfs bij versgeperst fruitsap verlies je veel van het voordeel van vers fruit. In fruitsap zit 10 procent suiker in cola 11 procent , het scheelt dus niet veel! Wel heeft vers fruitsap meer vitamine C. Het best dat je kan doen het gezonder te maken is eveneens de pulp er in verwerken. Nog beter is om het te nuttigen in zijn oorspronkelijke vorm.

5. Eet minder zachte en vloeibare margarine en minarine.
Dit kan je zeker gebruiken in de keuken of op je boterham. Ze zijn plantaardig en bevatten vooral goede onverzadigde vetten.

6. Vegetarisch is altijd gezonder dan vlees.
Vegetarisch eten met minder zout of proteïne is niet ongezond. Controleer daarom altijd de ingrediëntenlijst.

7. Eet niet te veel noten, want ze zijn rijk aan vet.
Noten zijn rijk aan vezels en rijk aan heilzame voedingsstoffen en bevatten ook gezonde vetten.Ze zullen je ook langer een voldaan gevoel geven dan dat je een koekje eet.

8. Kraantjeswater is ongezond
Er is geen probleem met het leidingwater. Bovendien is het vanuit economisch en duurzaamheidsoogpunt een interessantere optie dan flessenwater.

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Schrijf je nu in een ontvang onze updates!

  • Tips en tricks
  • Nieuwe recepten
  • Aanbiedingen in de webshop
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan later makkelijk.
We gaan je ook niet spammen!