fbpx

Duursport versus krachtsport

Uiteraard zijn er enkele algemene sportvoedingsadviezen, maar om efficiënt resultaat te boeken, heb je een schema nodig dat aangepast is aan jouw sport en bij uitbreiding aan jouw specifiek doel. Je voeding is je brandstof, maar als je de verkeerde of onvoldoende brandstof tankt, heb je er ook niks aan. Een duursporter is bijvoorbeeld meer gebaat bij koolhydraten, terwijl een krachtsporter meer eiwitten in zijn schema terugvindt.

Elke sport verschilt, dus zijn ook de voedingsadviezen per sporttak en per doel anders. Ik pas jouw voeding aan in functie van je trainingen en wedstrijden.

Voor een lange duurtraining zal ik iets anders op je menu zetten dan voor een korte maar intensieve sessie. En je voeding in aanloop naar een wedstrijd is doorgaans anders dan tijdens trainingsweken.

duursport versus krachtsport

Succes verzekerd

Ik ben niet alleen voedingsadviseur, maar daarbuiten heb ik ook 30 jaar ervaring op het vlak van fitness, figuurtraining en bodybuilding. Daarbuiten heb ik me ook verdiept in sportvoeding voor duursporters. Combineer dat met mijn achtergrond als personal trainer, en dan weet je dat ik je dankzij mijn eigen ervaring niet alleen efficiënt voedingsadvies kan geven, maar dat ik je ook nuttige tips kan doorspelen. Dankzij mijn werkmethode hoef je de 1001 theorieën op het internet niet te lezen. En vooral: ik weet wat werkt en wat niet. Je kan dus op je beide oren slapen.

Het nut van de sportvoedingadviseur

Wie goede sportprestaties wil neerzetten, moet op de juiste manier trainen. Om je mogelijkheden volledig te benutten, is het vooral belangrijk om die trainingsarbeid te combineren met goede voeding. Want voeding is de brandstof die ervoor zorgt dat je goed kan trainen, waardoor je op termijn je doel bereikt.

Maar wat is ‘goede voeding’ die bij jouw sportambities hoort? Wat moet je eten vooraleer je aan een training begint? Wat eet je het best tijdens een inspanning? En wat is een goede voedingsstrategie tijdens een wedstrijd? Als (sport)voedingsadviseur begeleid ik je naar het antwoord op die vragen. En ik zorg er bovendien voor dat je na je inspanning optimaal herstelt, waardoor je zo snel mogelijk klaar bent voor een volgende topprestatie.

nut van sportvoedingaviseur

Individuele aanpak

Op basis van dat persoonlijke gesprek stel ik een doelgericht voedingsschema op dat je sportprestaties naar een hoger niveau tilt. Het schema vind je in de gratis voedingsapp. Daar vink je per maaltijd aan wat je gegeten hebt, waardoor ik je van nabij opvolg en indien nodig bijstuur. In overleg pas ik je schema om de twee of drie dagen aan, kwestie van voldoende te variëren. Vrees dus niet dat je weken aan een stuk hetzelfde zal moeten eten. Ik beschik bovendien over een heleboel recepten die bij een gezond sportvoedingsschema passen. Recepten waarmee ik ook bewijs dat gezond en lekker hand in hand gaan.

Het nut van de afslankingsconsulent

Iedereen wil er goed uitzien en zich lekker voelen in zijn vel. Vaak gaat dat hand in hand met overtollige kilo’s kwijtspelen, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wie wil afslanken, krijgt te maken met een heleboel obstakels. En als je zo’n hindernis niet overwint, verlies je al snel de moed om door te zetten, waardoor je je streefgewicht niet bereikt.

Gediplomeerd afslankingsconsulent

Als gediplomeerd afslankingsconsulent en sportvoedingsadviseur help ik je om dat streefgewicht wél te bereiken op een verantwoorde manier. Ik geef aan wat en hoeveel je het best eet, zonder dat je je alle lekkernijen moet ontzeggen of te maken krijgt met een energietekort. Mijn werkwijze is gericht op het veranderen van je voedingsgewoontes. Daardoor zal je ook na afloop van je schema op je nieuwe streefgewicht blijven.

Vetmetingen gebeuren met ofwel gebruik te maken van een professionele weegschaal (via de blote voeten) waarop je gewicht, %vet, visceraal vet, botmassa enz kan aflezen ofwel via een vet caliper.

nut van afslankconsulent

Gratis kennismakingsgesprek

Niet iedereen schakelt mijn hulp in om kilo’s te verliezen, sommigen willen een aantal kilootjes bij aanzetten, liefst dan wel in de vorm van spieren. Als voedingsadviseur help ik je ook om meer te variëren met je eten. Sommige mensen zijn bijvoorbeeld perfect gelukkig met hun gewicht, maar genieten te weinig van hun gezonde eetmomenten omdat ze de voeding te eentonig of gewoonweg niet lekker vinden. Ik toon je dat je best lekker én gezond kan eten.

Recepten worden dikwijls door mezelf uitgeprobeerd en gemaakt met de gezonde varianten, zonder inbreuk te doen aan het lekkere.  Stel je voor, op dieet zijn en dagelijks een koffietje met cake eten of een chocolademousse ’s avonds.
Dat kan zeker, zelfs beide.  Zolang deze bereid zijn op mijn alternatieve manier en zeg nu zelf, chocolademousse of -pudding
’s avonds voor tv en toch gezond bezig zijn?  Dat is het betere van de twee werelden samen.

Individueel voedingsschema

Elk voedingsschema dat ik maak, is anders. Elke persoon is anders, de doelstellingen lopen uiteen, en dus verschillen ook de voedingsbehoeften. Ik hou ook rekening met je tijdbesteding, want ik besef dat niet iedereen elke dag een uur kan vrijmaken om iets lekkers en gezonds op tafel te toveren. Daarom heb ik een uitgebreide lijst met gezonde en lekkere recepten die je snel kan klaarmaken.

Een ‘goed voedingsschema voor iedereen’ bestaat niet. Een goed voedingsplan wel en dit is er eentje dat je volhoudt. Daarom integreer ik in de schema’s ook “cheat meals”. Wie zichzelf alles ontzegt, ervaart na verloop van tijd negatieve effecten. Je wordt bijvoorbeeld prikkelbaarder. Wie af en toe zondigt, vindt daarentegen regelmatig nieuwe moed om de rest van het voedingsschema consequent te volgen. Een stapje achteruitzetten om er nadien twee vooruit te doen. En uiteindelijk wordt het een levenswijze en is de drang naar het zoete vele minder waardoor je energiepeil omhoog gaat en hiervoor een volgende stap zet om nog fitter te worden.

De dagelijkse voeding is voor mij het belangrijkste. Ik creëer dus geen schema op basis van shakes. Die kunnen wel een goede aanvulling zijn, maar ze vormen niet de basis van een goede en evenwichtige voeding. Ik stel je schema ook dusdanig op waardoor je hongergevoel tijdens de dag verdwijnt. Daardoor grijp je minder snel naar ongezonde snacks en snoepje

Persoonlijke begeleiding

Elke 2 weken zien wij elkaar voor een lichaamsanalyse. Ik houd je gewicht, BMI, vetmassa, vetpercentage en dergelijke onder een vergrootglas en giet alle cijfers in een grafiek. Op die manier kan je je evolutie visualiseren. Het is ook het moment bij uitstek om je schema, indien nodig, aan te passen aan de hand van jouw feedback.

Het is ook mogelijk om voor de online opvolging te gaan. In dat geval plan ik een feedbackmoment waar we alles overlopen. Dankzij mijn jarenlange ervaring geef ik je bovendien een heleboel tips om je voedingsschema zo goed mogelijk vol te houden. En als ervaringsdeskundige kan ik me ook perfect inleven in de situatie waarin mijn klanten zich bevinden tijdens het volgen van een schema. Ik denk niet alleen met je mee, ik voel ook met je mee.

Het voedingsschema dat ik voor je maak, vind je terug in de App. Je ziet op een overzichtelijke manier wat je mag eten en hoeveel calorieën je per eetmoment inneemt. Vul aan wat je gegeten hebt, waardoor ik je eetpatroon nauwlettend in de gaten kan houden en indien nodig kan bijsturen. Hoewel ik tijdens die eetmomenten niet naast je zit, ben ik op die manier toch constant in je buurt om je op het juiste voedingspad te houden.

Previous
Next

Duurzaam resultaat

Samen creëren we dus een duurzaam en succesvol voedingsplan, waardoor jouw voedingsgewoontes veranderen. Als gevolg daarvan blijf je ook na het einde van je voedingsschema mooi op je nieuwe gewicht.

Snel aan de slag?

Maak vandaag nog je afspraak!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heb jij je al ingeschreven voor de nieuwsbrief?

Schrijf je nu in een ontvang onze updates!

  • Tips en tricks
  • Nieuwe recepten
  • Aanbiedingen in de webshop
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitschrijven kan later makkelijk.
We gaan je ook niet spammen!